Welkom

De Sint-Ignatiusschool (Maleizen, Overijse) voor ASO is een recent initiatief van enkele katholieke ouders, in samenwerking met de priesters van de Dienaren van Jezus en Maria (SJM). Onze school en internaat zijn gevestigd in de gebouwen van het Oude Klooster, waar ook de priesters wonen. 

Onze school is erkend en reikt dus volwaardige diploma’s uit. De school is echter niet gesubsidieerd en is volledig afhankelijk van giften en de bijdragen.


Meewerken?
Spreekt dit schoolproject jou in die mate aan dat je wil meewerken? Weet je misschien niet goed hoe? Laat gewoon vrijblijvend weten dat we op jou beroep kunnen doen.
Meewerken kan in verschillende vormen.
Je kan steeds bijdragen door gift van benodigd schoolmateriaal. Neem hiervoor best op voorhand contact op met de school.
Je kan ook steeds ondersteunen door de handen uit de mouwen te steken. Een lokaal wordt heringericht, op de school-BBQ een handje toesteken, het kan allemaal.

Momenteel hebben wij nog volgende deeltijdse vacatures:
 • Lichamelijke opvoeding
 • Techniek
 • Latijn
Neem contact op met directie@sint-ignatius.be indien u meent in aanmerking te kunnen komen voor deze vacante betrekkingen, of indien u meer informatie wenst.

Facebook

https://www.facebook.com/sintignatius/
Bezoek onze Facebookpagina.

Schoolgebouw naast het Oude Klooster van Maleizen

Recente aankondigingen

 • Benefietconcert "Tijd en eeuwigheid" (29/9/2018) Sarah & Bruno De Schaepdrijver-Copriau maken een reis door de muzikale tijd langs een waaier van eeuwige schoonheid op orgel en altviool, met werken van Mozart, Beethoven, Pachelbel,...Concert ten voordele van onze school, onder de hoge bescherming van graaf D'Udekem d'Acoz.Praktisch:Inkom 20 EUR.Info en tickets: info@sint-ignatius.be
  Geplaatst 29 aug. 2018 13:28 door Mathias Van Aken
 • BBQ en opendeurdag op 27 mei 2018 Mogen wij u van harte uitnodigen op ons schoolfeest op zondag 27 mei 2018? Ons schoolfeest omvat een lekkere barbecue en een opendeurdag!Tussen 12.30 uur en 15 uur, aansluitend op de mis, voorzien wij een lekkere BBQ. U kan er kiezen uit een vis- of vleesmenu. U begrijpt dat inschrijven hiervoor nodig is. Inschrijven kan tot en met 24 mei op dit adres: directie@sint-ignatius.be. Maak bij de inschrijving ook uw keuze bekend voor de menu's. Aansluitend op de BBQ organiseren wij een opendeurmoment om geïnteresseerden kennis te laten maken met de mogelijkheden voor de leerlingen op school. U kan er eveneens leden van het schoolteam aanspreken. Indien gewenst kan er ook de eerste stap ...
  Geplaatst 27 apr. 2018 13:42 door Mathias Van Aken
 • Excursie In Flanders Fields (31/1/2018) Het verleden herdenken is een voorwaarde voor de zin van de toekomst. Onder dat principe trokken de leerlingen van de Sint-Ignatiusschool op dinsdag 30 januari 2018 naar West Vlaanderen om er een dag ondergedompeld te worden in de tastbare getuigen van de Groote Oorlog. Binnen dit stuk herinneringseducatie hadden we ook aandacht voor de Belgische politieke thema’s met in het bijzonder de taalkwesties die toen hun kleine stempel drukten binnen dat grote geheel. Het was een lange dag, waarbij we al om 07.00 onderweg waren naar onze eerste stopplaats, de ‘Ganzenpoot’ en het monument voor Albert 1. Hier werden in oktober 1914 de sluizen opengezet, waardoor de IJzervlakte overstroomde en de Duitse voortgang tot stilstand werd gebracht ...
  Geplaatst 14 feb. 2018 12:51 door Mathias Van Aken
 • Spaghettislag ten voordele van de school Op zondag 11 maart a.s., halfvasten, vindt er na de Hoogmis een spaghettislag plaats ten voordele van de school. Kom mee smullen en steun ons project! 
  Geplaatst 11 feb. 2018 13:02 door Mathias Van Aken
Berichten 1 - 4 van 14 worden weergegeven. Meer bekijken »