Welkom‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Aan onze goede vrienden en weldoeners

Geplaatst 30 aug. 2017 05:40 door Mathias Van Aken   [ 2 feb. 2018 15:45 bijgewerkt ]
Nog enkele dagen en het nieuwe schooljaar gaat weer van start. Ook de Sint-Ignatiusschool opent opnieuw haar deuren en begint haar derde jaar. Het verloopt intussen allemaal wat rustiger, en dat mag ook na de ophef in de media van de eerste jaren.

Onze nieuwe directeur Jan Boons is een man met een rijke ervaring, zowel op het vlak van organisatie en onderwijs als op menselijk vlak, wat hij de voorbije acht maanden duidelijk heeft laten blijken. Ook bij de leraars zijn er een aantal nieuwe gezichten. Zij werken voor een kleine vergoeding en sommigen zelfs pro Deo.

Voor het nieuwe schooljaar zijn er drie nieuwe leerlingen ingeschreven, waardoor er zeven leerlingen op 1 september beginnen. Wij hopen dat er nog inschrijvingen bijkomen in de loop van het eerste trimester. Voor het schooljaar 2018 - 2019 is er ook al heel wat interesse. "Gut Ding braucht Weil – Goede dingen hebben nu eenmaal tijd nodig" zegt een Duits spreekwoord.

Wij zijn u dankbaar voor uw maandelijkse bijdrage! Mogen wij op uw verdere steun blijven rekenen? Ons schoolproject blijft een gewaagde onderneming, vooral op financieel vlak. De voorbije twee jaar hebben echter aangetoond dat de Goddelijke Voorzienigheid ons nooit in de steek heeft gelaten. Op kritische momenten - en die waren er - is er steeds een gift binnengekomen die ons in staat heeft gesteld verder te doen.


Graag wil ik u om extra steun vragen bij het begin van dit nieuwe schooljaar, een extra "injectie" om het nieuwe jaar goed te beginnen. U wordt waarschijnlijk van alle kanten bestookt met bedelbrieven voor mooie en goede projecten. Weet dat het jeugdapostolaat, waartoe ook het onderwijs behoort, in de toekomst enkel aan belang zal toenemen. De jongeren van vandaag zijn de Kerk en de maatschappij van morgen! Alvast bedankt! Graag wil ik u ook vragen om met ons mee te bidden voor de school: om leerlingen, om middelen, om genade. De hemel is machtig.

In dit jubileumjaar van de verschijningen te Fatima moge Onze-Lieve-Vrouw, aan wie onze school is toegewijd, u zegenen en onder haar moederlijke mantel nemen. In deze moeilijke tijden blikken wij vol vertrouwen op naar haar. "Respice stellam", kijk naar de ster die schittert aan de donkere hemel.

Samen kunnen wij er voor zorgen dat dit schoolproject blijft bestaan. Moge God uw goedheid rijkelijk vergoeden!

U zeer genegen in Jezus en Maria,
P. Gert Verbeken SJM
proost
Klaslokaal
Het nieuwe klaslokaal
De refter
PC klas
Het nieuwe computerlokaal