Nieuwsbrief Allerheiligen 2019

Nieuwsbrief Allerheiligen 2019

Gepubliceerd op door admin

Beste vrienden van de Sint Ignatius school,

Met deze nieuwsbrief willen we jullie laten weten, kort en krachtig, dat op 1 september het nieuwe schooljaar goed gestart is. Het is het vijfde jaar in ons jonge bestaan, een jubileumjaar als het ware. En zo voelt het ook: de sfeer zit er goed in, bij leerlingen, bij leerkrachten, bij ouders, bij alle betrokkenen. Dat heeft natuurlijk te maken met de fijne mensen aan boord, maar evenzeer met “de groei”. Elk jaar is een stevig fundament voor het daaropvolgende jaar. Het team, het “draaien” wordt alsmaar beter. En het team wordt ook altijd maar breder – vandaar dat er nu ook terug ruimte is voor een nieuwsbrief tussen al dat harde werk door. Die groei komt er in de eerste plaats door een toenemend aantal ouders die vertrouwen stellen in onze school. Voor het tweede jaar op rij stromen er 13 nieuwe leerlingen in.

Hieronder vindt u enkele kleine fotootjes van de eerste dagen.

Dank om uw steun !

Jan Boons
Directeur

“Zonder de Sint Ignatius School zou ik vandaag niet de jongeman zijn die ik vandaag ben”

Charles, 4e Latijn

“Ik vind de school heel leuk omdat ik er veel vrienden heb en veel kan ping-pong spelen” 

Cobie, 1A

Dit jaar zijn voor het eerst alle leerjaren gevuld, wat wil zeggen dat onze eerste leerlingen in juni 2020 zullen afstuderen! Dit schooljaar tellen we trouwens 27 leerlingen, die aangestuurd worden door een sterk leerkrachtenteam.

Twee maanden na schoolbegin… 

Met Allerheiligen krijgen onze leerlingen een eerste rapport en mogen dan een week even uitblazen na het intensieve werk. In deze voorbije twee maanden was het hoogtepunt voor de eerste graad ongetwijfeld de excursie naar Duitsland (Xanten, Schloss Assen, Münster etc.). 

Het 6de jaar maakt werk van een scriptie over een eigen gekozen thema, waardoor ze zich volledig kunnen klaarstomen op het hoger onderwijs. In April wacht hen als bekroning op hun humaniora een spannende Rome-reis, begeleid door dhr. Smulders, leraar Klassieke Cultuur, een vak dat wel zo’n beetje onze specialiteit uitmaakt. 

Voor de 1ste graad staat in november nog een daguitstap naar Mechelen in het verschiet, zoals ook voor de 2de graad, naar Brugge.

Hier volgen enkele impressies van de excursie naar Duitsland.

Er bleef na de uitstap naar Münster nog tijd over voor roeien in de slotgracht. 
Iedere morgen las P. Verbeken voor ons de H. Mis in de huiskapel van de familie von Galen.
Groepsfoto van de 1ste graad voor het kasteel Assen.

Graag verwijzen wij nog naar de sponsorbrief van onze proost P. Verbeken sjm

U kan onze school ook ondersteunen met gebed en giften.

Aarzel niet om contact op te nemen!