Nieuwsbrief Kerstmis 2019

Nieuwsbrief Kerstmis 2019

Gepubliceerd op door admin

Beste vrienden van de Sint Ignatius school,

In de onderwijswereld wordt wel eens schertsend gezegd dat “het jaar voorbij is in december”. Dat klopt natuurlijk wat het kalenderjaar betreft, maar leerkrachten bedoelen hiermee dat het schooljaar zijn langste en grootste ononderbroken periode achter de rug heeft: het lange eerste trimester. Dertien lesweken sinds de start van het jaar, om precies te zijn. Het tweede en derde trimester zijn beduidend korter. 

Die lange periode hebben we onderbroken met enkele daguitstappen (Mechelen en Brugge). U vindt hier een fotootje, alsook op onze facebook-pagina vond u al enkele illustraties.

In december kregen we ook nog een geslaagd en ‘gesmaakt’ bezoek van Sinterklaas en zwarte Piet – iedereen kon nadien de lessen vervolgen, er is niemand achtergebleven in de zak van Zwarte Piet !

En zoals dat bij het schoolleven hoort, is ook dit trimester afgesloten met de examenreeks. Stress, ontnuchtering, maar ook beloning en voldoening… het ligt allemaal soms dicht bij elkaar. Wat het resultaat ook is, wij zijn er zeker van dat een vakantie deugd gaat doen !

Rest er mij tot slot nog om u hartelijk te bedanken voor uw niet-aflatende steun; en om u en uw familie een Zalig Kerstfeest te wensen, alsook een gezegend nieuw jaar !

Jan Boons
Directeur

Er wordt vlijtig gewerkt tijdens de examens.
Verpozing tussen de examens door.
In de Advent werd de Roratemis bij kaarslicht gelezen.
Hockey in de les L.O.
Op 5 december was Sinterklaas met Zwarte Piet op bezoek en alle leerlingen bleken nog eens braaf geweest te zijn.
Eventjes uitblazen na de beklimming van de St.-Romboutstoren, excursie 1ste graad naar Mechelen.

U kan onze school ondersteunen met gebed en giften.

Aarzel niet om contact op te nemen!