Zomernieuwsbrief 2020

Zomernieuwsbrief 2020

Gepubliceerd op door admin

Beste sympathisanten, 

Het gewone gedeelte van dit schooljaar is voorbij – al is het schooljaar alles behalve „gewoon“ te noemen. Als ik alles op een rijtje zet, sta ik toch wel vol bewondering voor de flexibiliteit en daadkracht van zowel de leerkrachten als de leerlingen. Hun beider inzet heeft gemaakt dat de periode van het afstandsonderwijs tot de minst mogelijke schade geleid heeft. De examenperiode op school zweefde daar zo een beetje achteraan – surrealistisch maar noodzakelijk.

Het blije weerzien wisselde met nuchtere examenvragen. En nu „terug“ vakantie, of „echte“ vakantie voor bijna iedereen. Wij bidden dat de leerlingen met herexamens alle inspiratie vinden die hen in staat stelt om hun weg verder te zetten.

En temidden van alle vergaderingen aan wijdverspreide tafels in waaiende lokalen met doordringend geurende alcoholgels zouden we haast een historisch dubbel feest over het hoofd zien. Ten eerste viert de school haar eerste jubileum – vijf jaar geleden startte ze effectief op. Het gaat goed, het gaat beter. Haar voortbestaan is de beloning in zichzelf. Het tweede, zo mogelijk nog grootsere feest is dat we ook onze eerste afgestudeerden mogen feliciteren en uitzwaaien (de school is immers begonnen met een graadklas, vandaar). Voor ons was het een gelegenheid om herinneringen en vooral anekdotes van het eerste uur op te halen – voor de leerlingen was het een speciaal moment in het leven. Met een zinvol woordje, een diepzinnige gedachte, en een grapje er tussen werd deze eerste plechtige proclamatie tot een mooi en zinvol geheel gesmeed. Wij wensen Johanna en Louis het allerbeste, vanuit het diepste van ons hart. We gaan hen missen, we gaan met veel warmte aan hen terugdenken. Voor hen en voor ons begint „hoofdstuk 2“. Hierbij enkele foto’s van de plechtige proclamatie.

Na de noodzakelijke administratie, planning en werken duiken we in een welverdiende zomervakantie, en mag u ons terug verwachten rond de opstart van het volgende schooljaar. Dank voor alle steun op alle wijzen, en tot de volgende !

Groetjes, Jan Boons,directeur


De twee afgestudeerden met de directeur en de proost.


Louis in zijn kort woordje: “een diepe religiositeit en een kritische houding zijn de twee pijlers die ik van Sint-Ignatius meekreeg”.


Een tevreden Johanna met fiere moeder!


Even napraten onder collegae.


Onze trotse en Schotse leraar Engels.

Aarzel niet om contact op te nemen! 
Neem zeker ook een kijkje op onze facebookpagina.